Systematic Blurriness on OBS Studio Preview/Output - Tested on Multiple PCs (Windows 11 Pro)

Yardım

New Member
Herkese merhaba,

İşte resmi OBS günlük dosyam: https://obsproject.com/logs/K4cG7zwrtLVkucOA

OBS Studio'da önizleme penceresinde, son video kayıtlarında ve canlı yayınlarda son derece sinir bozucu ve sistematik bir bulanıklık/puslu doku sorunu yaşıyorum. 2K (1440p) çözünürlükte doğrudan YouTube'a yayın yaparken bile, çıktı pikselli ve bulanık kalıyor ve metin piksellerinin etrafında belirgin yeşil ve pembe renk yayılması görülüyor.

CRITICAL DISCOVERY / BİRÇOK BİLGİSAYARDA TEST EDİLMİŞTİR:
Sorunu izole etmek için, tamamen farklı, standart bir ofis bilgisayarında, yüksek performanslı donanım içermeyen ve tek monitörlü, temiz bir Windows 11 Pro kurulumuyla test yaptım. OBS Studio'nun yeni bir kopyasını kurdum ve "Ekran Yakalama" kaynağı ekledim. İnanılmaz bir şekilde, o ofis bilgisayarındaki OBS önizleme penceresi TAM OLARAK AYNI bulanıklığı ve net olmayan metni gösterdi. Bu, sorunun donanımımdan veya farklı yenileme hızına sahip monitör kurulumundan kaynaklanmadığını, aksine Windows 11 Pro ile OBS Studio arasında sistematik bir işleme/ölçeklendirme çakışmasından kaynaklandığını kanıtlıyor.

Ana bilgisayarımın donanım özellikleri:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
- GPU: MSI GeForce RTX 5070 12G Gaming Trio OC
- RAM: Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32 DDR5
- Anakart: MSI B850 GAMING PLUS WIFI
- İnternet: 1000 Mbps Fiber

Ana Bilgisayar Monitörlerinin Kurulumu:
1. Ana Monitör: MSI MAG 325CQRXF E2 - 31,5" WQHD (2560x1440), 240Hz (8K DisplayPort üzerinden bağlı)
2. İkinci Monitör: MSI Pro MP275 E2 - 27" FHD (1920x1080), 120Hz (HDMI ile bağlı)

Daha önce denediklerim (başarısız oldum):
- Her iki Windows tuval ölçeklendirmesini de %100'e ayarlamak.
- OBS Temel (Tuval) ve Çıkış (Ölçeklendirilmiş) çözünürlüklerini 2560x1440 ile eşleştirme.
- Ölçek küçültme filtrelerinin değiştirilmesi (Lanczos, Bicubic).
- Farklı Yakalama Yöntemleri arasında geçiş yapma (Otomatik, DXGI, Windows 10 grafik yakalama).
- Standart sürücü yeniden yüklemeleri.

Bu bulanıklık tamamen ayrı bir ofis bilgisayarında da anında tekrarlandığına göre, Windows 11'de veya OBS Studio'nun işleme motorunda bu piksel hizalama hatasına neden olan belirli bir gelişmiş ayar olmalı.

Lütfen yukarıda eklediğim log dosyasını inceleyin. Gelişmiş teknik çözümler veya fikirler çok mak appreciated edilecektir. Teşekkür ederim!

Back